Cum sa ti pui melodia preferata drept ringtone pe iphone « Sby.ro

De cand mi-am luat iPhone 3G la “oficial” (adica de vreun an si…), mi-a displacut la maxim faptul ca nu puteam sa-mi pun ce melodii vreau eu drept ringtone. Am aflat solutia :)

iphone

Chiar daca a trecut mai bine de un an, am aflat cum si ce trebuie sa fac in asa fel incat sa pot pune ce melodii vreau eu ca ringtone sau alarma.

Calea oficiala de a adauga ringtone-uri pe iphone este sa cumperi de pe itunes melodia dorita. Dar ce facem daca melodia dorita nu este pe itunes ? Va zic eu:

In prima faza trebuie sa faci in asa fel incat melodia sa nu depaseasca 30 secunde (eu folosesc MP3 cutter si imi fac melodia exact asa cum vreau).

Dupa ce ai facut melodia de 30 sec, deschizi iTunes-ul si copiezi melodia de 30 sec in “music” (drag and drop). Dai click dreapta pe melodia de 30 sec facuta de tine din “music” iar din meniul contextual alege optiunea “create AAC version”. Dupa cateva secunde gasesti in C:\users\user\Music’\iTunes\iTunes Music (predefinit) un fisier cu extensia m4a (sau poti cauta direct cu functia search *m4a – si te duce direct la fisier). Fiserul gasit este ringtone-ul ales de tine, tot ce trebuie sa faci este sa schimbi manual extensia din m4a in m4r.

Dupa ce ai schimbat extensia “tragi” fisierul respectiv in campul “ringtones” din iTunes si sincronizezi iPhone-ul tau. Voila, vei gasi melodia ta la sounds :)

Mentionez ca telefonul meu este blocat in orange nu e spart sau mai stiu eu ce. Este 100% oficial si updatat la zi. Varianta de mai sus merge la mine fara probleme.

Enjoy!

118 comentarii

 1. siLVia says:

  cum reusiti voi sa faceti aceste miraculoase “ringtone=uri” nu-mi dau seama…ca eu cel putin ma chiu de mi-au iesit ochii din cap…urmez pasii explicati si in loc sa-mi apara melodia la Ringtone imi apare la Ipod…si bomboana de pe coliva e urmatoarea…daca nu aveam licenta la anti-virus imi stricam pc-ul la cate programe am download-at pt asta

 2. melinda says:

  super..eu tot ma uit aici in itunes si nu dau de campul ringtones:(( n-am decat music video my library d-astea:((

 3. ionut1991213 says:

  cum sai schimb extensia?

 4. antoo says:

  nu reusesc sa dau de campul ringtone?????

 5. marius says:

  are dreptate colegu…merge
  ca sa nu mai modifici extensia descarci de pe siteul zedge.com….selectezi la telefon iphone di descarci melodia direct cu extensia necesara

 6. george says:

  PENTRU CAMPUL RINGTONE DIN ITUNES SUS EDIT-PREFERANCE-GENERAL SI SELECTEZI CE VREI

 7. george says:

  CARE NU REUSITI CU RINGTONE geo_nt92 id mess si va explic

 8. simona says:

  trebuie sa fie neaparat piesa scurta,sub 40 de sec(cel mai bine de pe zedge.com descarcati),iar apoi iti apare automat fisierul “songs” in itunes. de acolo va descurcati voi sigur, k si am stat o seara intreaga sa descopar misterul.

 9. bogdan says:

  salut. Stie cineva cum pot face sa bag mai multe ringtones in iphone? in itunes am 10 ringtone, insa dupa ce dau sincronizare imi alege aleatoriu un singur ringtone pe care il transfera

 10. bogdan says:

  salut. Stie cineva cum pot face sa bag mai multe ringtones in iphone? in itunes am 10 ringtone, insa dupa ce dau sincronizare imi alege aleatoriu un singur ringtone pe care il transfera.
  Multumesc

 11. Costea Alin Beniamin says:

  yesssssss.. am reusit baieti ! multumesc frumos ! ale ale :d cu IRinger! iringer iti face si folder de ringtone (tone) in itunes daca nu ai ! perfect ! o zi faina !

 12. ovidiupop says:

  am urmat toti pasi pe care i-ati spus voi mai sus dar dupa ce sincronizez telefonul cu itunes nu imi apara ringtonul la sunete in telefon….ce sa fac???

 13. diana says:

  Multumesc a mers…! :)

 14. alyn says:

  Cei care nu reusesc cu itune, incercati cu Ifunbox este mult mai usor sa pui ringtonurile in iphone.
  Si sunt anumite siteuri care fac ringtonuri online numa pui melodia ta si tio face ringtone

 15. Andreea Bby says:

  deci eu nu gasesk ringtone ..

 16. Andreea Bby says:

  gataaaa am reusiiiit…:X:X:X multumesc!

 17. Emma says:

  Hmmm nu este nevoie sa cumparati melodiile, puteti pune absolut ce melodie vreti daca v-ati descarcat deja in “music” muzica pt a asculta la casti si nu numai:) descarcati di app store programul ringtones maker direct pe iphone, e gratis, cand il veti deschide apare o sagetica cu “tap to select a song”, evident se va deschide fisierul “music” cu melodiile pe care le aveti deja pe iphone, dupa taiati melodia de unde vreti sa cante,langa butonul mare cu sagetica mai este un buton mai mic in dreapta pe care dati clik si ringtone_ul se salveaza.(cand se va salva aveti si optiunea de a vizualiza un video despre cum trebuie sa procedati pt a va salva ringtonurile in iphone, urmariti-l cu atentie, nu e greu deloc) Conectati iphone_ul la Itunes, intrati in app, ringtones maker, o sa apara melodiile deja taiate, le salvati intr_un folder in pc dupa care le adaugati din pc in itunes- app- ringtones, dati sinc si gata melodiile va apar in settings-sounds, nu este deloc complicat sper ca v-am fost de folos:)

 18. Stefan says:

  descarcati iRinger si le faceti direct, dupa care le dati drag cu iTunes si aia e :D

Comenteaza

*